De geschiedenis van de Beijlevelds Hofstede

In de Waordsman van juni 2020 schrijft Frans Staring een hele geschiedenis van ons huis en de plek van de B & B. In 1644 wordt onder de naam Wolter Bilevelt in de boeken van de kerk vermeld dat hij 2 pond wasrenten moet betalen. Deze worden betaald door de volgende bewoner: Jan van Ginkel. En zo gaat het huis “Wolter Bielevelts Hofstede” naar steeds nieuwe eigenaren. Met oa als bestemming een herberg en een bierbrouwerij.

De naam Beijlevelds Hofstede komt voor op de akte van de verkoop aan de heer Bosman in 1839. Het is niet het huis dat er nu staat. Dat is afgebrand en herbouwd in 1920. Het bijgebouw is van 2003 waarvan het leefgedeelte sinds 2004 een bed en breakfast is. Omdat de naam Beijlevelds Hofstede verbonden is met deze plek hebben we de B&B deze naam gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *