Omgeving Aerdt

Aerdt is een pittoresk dijkdorpje, landelijk gelegen in natuurgebied De Gelderse Poort, met veel wit gestuukte boerderijen, bezoektuin ” t Hof” en een hervormd kerkje uit de 13e eeuw. De Beijlevelds Hofstede ligt bij dit kerkje (geen uurwerk) aan de dijkenroute van Staatsbosbeheer en “De Rijnstrangenroute” van de ANWB. Aerdt is een van de 6 dorpen die tot de gemeente Rijnwaarden behoorden. Het meest bekend is Lobith waar vlakbij de Rijn Nederland binnenstroomt. Op 2 km van Aerdt ligt de Bijland, een water met een jachthaven, strand en rondom een mooi fietspad.
 
Aerdt is een dorp dat nu bij de gemeente Zevenaar hoort, vanuit Zevenaar richting Lobith.
 
Hervormd kerkje te Aerdt
In het kerkje worden door de “kunstkring het Gelders Eiland “regelmatig  exposities georganiseerd. Bij exposities is de kerk op zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. ot

Kastelen Route

Aerdt ligt midden in een gebied waar u de mooiste kastelen vindt.

Op 5 km vanaf het dorpje Aerdt ligt Kasteel Doornenburg,
In Rozendaal vindt u Kasteel Roosendael (de Bedriegertjes),
In de Steeg ligt Kasteel Middachten (prachtige kerst tentoonstelling)
In Doetinchem vindt u Kasteel Slangenburg,
In ’s Heerenberg vindt u Huize Bergh,
in Anholt het Kasteel Anholt.
Veel over de geschiedenis van het gebied rondom de Rijn vindt u in het Valkhof Museum te Nijmegen.

Arnhem

Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum , het Watermuseum en het Gelredome zijn via de A12 binnen een half uur met de auto te bereiken.

 

Ook Het Land van Jan Klaassen bij Doetinchem, De Spelerij in Dieren, De Posbank(Veluwe), Monfertland(bossen) en Kinderspeeljungle Chimpy Champ bij Oosterhout is ongeveer 3 kwartier rijden.

 

Ook zijn Xanten en Kernwasser Wunderland (Duitsland) binnen een half uur te berijden

Doesburg

Elke eerste zondag van de maand zijn de galeries en antiek winkeltjes geopend. 
Vaak zijn er speciale concerten en exposities.
Het museum met origineel glaswerk van Rene Lalique is zeer de moeite waard.

Wandelen

B & B De Beijlevelds Hofstede ligt aan het struinend „Gangen door Rijnstrangen”, het is een voettocht door het gebied van de oude Rijnstrangen.
De route is in totaal 14 km en kent meerdere instappunten.
Goed schoeisel is een vereiste.
U gaat over het water met twee trekpontjes, de zwarte stern en in de Eendepoels Buitenpolder overwinteren de kolgans, de rietgans, de grauwe gans en de nijlgans. (van november t/m maart moet u daarom omlopen via de Aerdtsedijk). Tevens is er korter struinpad aangelegd in de Lobberdense Waard. Op dit moment is dat 4 km lang, maar wel in een prachtig stukje uiterwaarden nabij Pannerden.

Fietsen

Een deel van de gemeente is het natuurgebied „De Rijnstrangen” en een ander gebied is “De Bijland”. Deze liggen in “De Gelderse Poort”. Het is een prachtig weids wandel- en fietsgebied langs de Rijn, de oude Rijn, de Waal en het Pannerdens Kanaal. Het hele jaar vaart het pontje bij Pannerden voor een goede verbinding met de auto via Doornenburg (Kasteel van Floris) richting Nijmegen en vice versa. Tevens kunt u met het fiets- en voetveer oversteken naar de “Millingerwaard” voor o.a. een bezoek aan de „Millinger Theetuin”.
Ook de omgeving bij Elten in Duitsland is goed per fiets bereikbaar met het nieuwe fietspad door de Ossenwaard. Dit is een mooie route met als beloning het prachtige uitzicht vanaf de Eltenberg over de Rijn.
Vorig jaar is deze route uitgebreid met de Redoute-route richting Spijk.
De Beijlevelds Hofstede ligt vlakbij routeknooppunt 90. Het is een groots opgezet routenet met knooppunten zodat u op elk knooppunt kunt veranderen van richting. Maar er zijn ook kant en klare routes voor u gemaakt en de Lange Afstandsroute Hanzesteden en de Maasroute (Lb 2 en 3) lopen niet ver van onze accommodatie.

Restaurants in de buurt

De Swaenebloem te Tolkamer
Villa Copera te Tolkamer
De Revolutie te Zevenaar
Steak te Wehl
De Stempel te Babberich
Eet-lokaal te Zevenaar